icon lightspeedLightspeed platform

Achtergrond

De algemene achtergrond van de webshoppagina's kan bestaan uit een kleur, een achtergrondafbeelding (als eenmalige afbeelding, of toegepast als patroon), of beide (achtergrondkleur + afbeelding). In het laatste geval is dat alleen zinvol als de achtergrondafbeelding/patroon transparante delen heeft. Daarover later meer.

Omdat de header, het middendeel (main content) en de footer hun eigen achtergrondkleurinstelling hebben, wordt de algemene achtergrondinstelling alleen zichtbaar in de rest van de pagina's, dus vooral rondom de eigenlijke content.

Indien u specifieke wensen hebt t.a.v. de achtergrond (patronen of achtergrondafbeeldingen), is maatwerk altijd mogelijk, neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De achtergrond instellen

Zie 01a. GENERAL: Look & Feel - Background

scrnshot bo berlin backgroundsetting01 en
De instellingen voor de achtergrond

Achtergrond met afbeeldingen of patroon

U kunt de webshoppagina's voorzien van een achtergrondfoto of herhalend patroon, maar wees voorzichtig hiermee: zorg dat de pagina's niet te druk worden en dat de productinformatie voorop blijft staan. Achtergrondfoto's raden we in principe niet aan (maar niks is uitgesloten natuurlijk, het hangt helemaal af van het gewenste resultaat), vanwege het feit dat ze al snel teveel aandacht vragen, en snel te zwaar zijn (qua aantal kB). Een niet te opvallend patroontje kan echter wel goed werken om uw shop een eigen look-and-feel te geven. WIlt u ondersteuning bij het bepalen van zo'n patroon, wij kunnen u achtergrondpatroonafbeeldingen leveren die net die persoonlijke "touch" gevenaan uw webshop (en licht zijn qua bestandsgrootte!), neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Achtergrond met kleur + afbeelding

Indien u zowel een kleur als achtergrondafbeelding wilt gebruiken dan is dat mogelijk, maar dat werkt alleen als de afbeelding deels transparant is. Door deze halftransparante delen heen is dan de achtergrondkleur nog (deels) zichtbaar. Gebruik dan als bestandtype een GIF of beter nog een PNG-bestandstype. JPG heeft geen transparantie.

Alleen PNG of GIF kan transparantie bevatten, JPG niet. Zorg dus dat u als achtergrondafbeelding een Gif- of PNG-bestandstype gebruikt als u de  achtergrondkleur wilt zien door de transparante delen van de achtergrondafbeelding heen.