icon lightspeedLightspeed platform

Layout en Bootstrap

"Berlin" is gebouwd met als basis "Bootstrap 3". Dit is een zogenaamd framework, een soort "basissysteem" dat is ontwikkeld door Twitter, en wat door zeer veel partijen wordt gebruikt om op basis hiervan goede responsive websites mee te maken. Bootstrap maakt het mogelijk om relatief snel websites (waaronder webshops) te kunnen ontwikkelen die uitvoerig getest zijn en wereldwijd gebruikt worden. Er zit dus veel kennis en ervaring achter. Daarom hebben wij hier ook voor gekozen. 

De layout veranderen

Op een aantal punten kunt u de layout van de diverse webshoppagina's aanpassen:

  • de "sidebar" kolom links of rechts plaatsen
  • onderdelen zoals merkenslider en social media widgets (in de footer) (on)zichtbaar maken
  • het aantal kolommen op de categoriepagina's instellen (3 of 4 kolommen)

Specifiek voor de homepage geldt dat u daar de "headlines" (wel/niet zichtbaar, en de indeling ervan) en homepagetekst kunt instellen; meer hierover vindt u op de pagina "opbouw homepage".

Layout categoriepagina en productdetailpagina

Dit zijn de pagina's waarop een overzicht van producten wordt getoond, bijvoorbeeld van een bepaalde categorie of (gefilterde) collectie, en de pagina met de productdetails. Standaard hebben deze pagina's links de zijkolom (sidebar) met het categoriemenu, de filteropties etc. U kunt deze "sidebar" ook rechts plaatsen. Verder kan de balk onderaan de pagina's met de carousel met merken die u voert onzichtbaar gemaakt worden.

Instelling - Productoverzichten: 3 of 4 kolommen

Voor de categoriepagina's geldt dat de producten naar keuze getoond kunnen worden in 3 of 4 kolommen. Dit stelt u in onder Design > Instellingen, kopje "06a. PAGE TYPE: Catalog & Collection Page".

Overigens geldt dit alleen voor grotere beedschermen; het responsive thema past zich op kleinere schermen automatisch aan aan de beeldschermgrootte, en ook het aantal kolommen verandert dan vanzelf mee.

Instellingen voor de layout van deze pagina's aanpassen

Onder 06a. PAGE TYPE: Catalog & Collection Page kunt u de gewenste instellingen opgeven voor de layout van de categorie- en productdetailpagina, zoals de plaatsing van de sidebar, merkenbalk en aantal productkolommen.

scrnshots bo berlin layout01 nl
In dit gedeelte vindt u de instellingen voor de layout van de productcategorie- en productdetailpagina's.