icon lightspeedLightspeed platform

Navigatiemenu's

Thema "Berlin" bevat 2 zelf samen te stellen navigatiemenu's, en 1 vast "topmenu". De 2 aanpasbare navigatiemenu's betreffen het (horizontale) hoofdmenu bovenin, en het verticale productcategoriemenu in de linker kolom. Daarnaast is er een 3e, vast "topmenu", helemaal bovenaan alle pagina's (Contact/Inloggen/Registreren). Dit topmenu bevat een links t.a.v. account-management (inloggen & registreren), en daarnaast altijd een link naar de contact-pagina, zodat gebruikers via deze link snel uw contactgegevens kunnen vinden.

Hoofdmenu (primaire navigatie)

Het horizontale hoofdmenu bovenin toont maximaal 2 subniveau's. Hebt u meer niveau's in uw productassortiment aangebracht, dan worden die wel in het secundaire categoriemenu (in de linker kolom, op de vervolgpagina's) getoond, maar niet in het hoofdmenu. (NB: Wilt u hiervan afwijken, dan is maatwerk altijd mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Het hoofdmenu wordt standaard opgebouwd uit de volgende elementen:

  • home
  • categorieën (hoofdniveau, met max. 2 subniveau als uitklapmenu)
  • tekstpagina's (indien ingesteld)
  • merken (indien ingesteld)
  • blog (indien ingesteld)

De hoofdcategorieën die u hebt ingesteld in de back-office van SEOshop worden gebruikt in het hoofdmenu; de subcategorieën die u hebt gemaakt worden als uitklapmenu getoond, deze worden gemarkeerd met een klein pijl-icoontje. Voor nadere informatie over het instellen van de hoofdnavigatie zie deze pagina uit de handleiding van SEOshop hierover. Voor de subcategorieen zie deze SEOshop-pagina.

Hoofmenu uitbreiden met onderdelen "Blog" en/of "Merken"

Indien gewenst kunt u het hoofdmenu uitbreiden met de knoppen "Blog" (of de door uzelf aangepaste naam hiervoor), en/of "Merken". Op die manier kunt u bezoekers snel naar deze pagina's leiden.

De instellingen hiervoor in de back-office (aan/uit te vinken)

Zie 02d. HEADER: Navigation:

scrnshot bo berlin show extend mainmenuDoor de vinkjes aan/uit te vinken bepaalt u welke items worden toegevoegd aan het hoofdmenu.

Instellingen voor vormgeving hoofdmenu:

KIES: Algemeen > Design > Instellingen

Onder 02d. HEADER: Navigation vindt u de instellingen voor kleuren, lettertype, lettergrootte etc. voor het hoofdmenu ("Main Nav").

scrnshot bo berlin headernav colors de De kleurinstelling voor het horizontale hoofdmenu (primaire navigatie).

Categoriemenu (secundaire navigatie, sidebar)

Op de productcategoriepagina's en productdetailpagina's wordt in de "sidebar" (kolom links of rechts, afhankelijk van uw instelling) een menu getoond dat op dezelfde manier als het hoofdmenu is samengesteld, namelijk op basis van de productcategorieën die u in de back-office hebt ingesteld. Als u subcategorieën hebt gemaakt, worden die automatisch als submenu-item getoond. Via een instelling in  deback-office kunt u bepalen of de hoofdcategorie-items al direct opengeklapt staan (en dus ale subcategorien laten zien), of dat de hoofdcategorieën dichtgeklapt zijn standaard.

U kunt maximaal 3 subniveau's binnen een hoofdcategorie tonen.

Instellingen sidebar menu

Onder 07a. SIDEBAR: Settings kunt u aangeven of u het "sidebar category menu" wilt tonen of niet.

scrnshot bo berlin show sb catmenu


Bij 07b. SIDEBAR: Look & Feel stelt u de kleuren etc. in voor het "sidebar category menu".
scrnshot bo berlin sb nav colors en
De kleurinstelling voor het verticale categoriemenu (linker menu, het "sidebar category menu").

Aantallen items per productcategorie tonen

Standaard worden in het categoriemenu de aantallen producten per (sub)categorie getoond; wilt u die aantallen verbergen, gebruik dan onderstaande instelling (zie 07a. SIDEBAR: Settings)

scrnshot bo berlin showcatmenuquant enDe-activeer deze optie om de aantallen per categorie in het categoriemenu links te verbergen.

Topmenu (tertiaire navigatie) en "customer menu's" (taal & valuta-keuze)

Het topmenu helemaal rechst bovenin de webshop bevat 3 items: 2 ervan linken naar de webpagina's voor Contact en Registreren, de 3e link opent een venster om direct in te loggen (voor geregistreerde gebruikers). Dit topmenu is een vaststaand menu en is dus niet via de back-office te configureren.

scrnshot fe berlin topmenus nlHet vaste "topmenu" bovenin.

Wilt u een andere samenstelling, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor maatwerkaanpassingen, we zijn u graag van dienst via info[at]totalli.nl.

Customer menu's (taal- en valutakeuze)

In deze zelfde rij, links bovenin, zijn ook  de "customer menu's" voor de taal- en valutakeuze opgenomen. De instellingen hiervoor vindt u ook onder het kopje 02b. HEADER: Look & Feel. Deze menu's worden automatisch opgebouwd uit de instellingen voor taal resp. valuta van de webshop.

Optie "Show Customer Menu on scroll down"

Met deze optie kunt u bepalen of de bovenste rij met het "topmenu" (incl. de "customer menu's" voor taal- en valutakeuze) wordt verborgen zodra bezoekers naar beneden scrollen. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte op het schemr overblijft zodra men gaat scrollen. Is deze optie niet aangevinkt, dan blijven deze menu's altijd in beeld. Alleen de balk met USP's zal bij het scrollen verdwijnen.