icon lightspeedLightspeed platform

SEO

"Berlin" is zoveel mogelijk geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO) door de volgende kenmerken:

 • in HTML inbouwen van juiste gebruik van H-tags op de webshopagina's
 • responsive design
 • snelheid van laden geoptimaliseerd
 • voorbereid op Google en Pinterest "Rich Snippets"
 • microdata voor bedrijfsgegevens

Naast deze ingebouwde technieken kunt u zelf via de content zorgen dat uw webshop goed scoort qua SEO door goede, unieke productbeschrijvingen, relevante informatie met kopteksten te verdelen in paragrafen, en klantenreviews te verzamelen. 

Gebruik van H-tags (kopteksten, "headings")

In het thema zijn op vaste plekken H-tags ingebouwd, zodat zoekmachines hieruit belangrije informatie kunnen halen. Zo is op de productdetailpagina's de producttitel altijd de standaard H1-"tag" (een "tag" is een standaard stukje HTML-code, u kunt zelf via de text editor bepalen in uw teksten welke tekst een H-tag krijgt). 

Als u zelf teksten gaat schrijven (wat zeer aan te raden is, unieke, relevante content wordt gewaardeerd door Google en gebruikers), probeer dan in uw teksten de H-tags zo logisch mogelijk te gebruiken. H1 is daarbij de belangrijkste tag, H6 de minst belangrijke. De H1-tag mag maar 1x per pagina voorkomen; de andere H-tags (H2, H3 etc.) mogen wel vaker gebruikt worden.

Zorg dat de belangrijkste zoekwoorden in uw kopteksten staan, en verdeel de H-tags naar relevante over de pagina. 

Meer over "rich snippets" (Google en Pinterest)

Zowel Google als Pinterest bieden de mogelijkheid om aan zoekresultaten (Google) of "pins" (Pinterest) extra productinformatie toe te voegen, de zogenaamde Rich Snippets of Rich Pins. Google gebruikt de Rich Snippets om extra informatie op de zoekresultatenpagina weer te geven, zoals vooraad, waardering etc. Zoals Google stelt:

"Rich snippets (de paar regels tekst die worden weergegeven onder elk zoekresultaat) zijn bedoeld om gebruikers een idee te geven van wat er op de pagina staat en waarom de pagina relevant is voor hun zoekopdracht." 
(bron: https://support.google.com/webmasters/answer/99170?hl=nl)

Pinterest Rich Pins maken het voor Pinterest-gebruikers makkelijker uw producten te kopen. Aan product pins wordt namelijk extra informatie toegevoegd, zoals de naam van uw webshop, de real-time prijs en voorraadstatus, productfoto en -titel en een link naar uw product. Zo worden uw producten relevanter.

Pinterest "rich pins" activeren

 • activeer Pinterest in de SEOshop backoffice (Instellingen > Social media > Pinterest)
 • zorg dat uw bij Pinterest bent ingelogd met een account die hetzelfde is als uw webshop met eigen domeinnaam
 • ga naar http://developers.pinterest.com/rich_pins/validator/
 • plaats een link naar één van uw producten en klik ‘Validate’
 • uw krijgt automatisch bericht van Pinterest, dit kan een aantal dagen duren
 • nadat uw aanvraag is goedgekeurd zullen pins die geplaatst worden van uw producten (bijvoorbeeld via de ‘Pin It’ knop), verrijkt worden met de extra productinformatie.
De instellingen voor social media in de backoffice van SEOshop
In de back-office van SEOshop geeft u aan welke social-mediafuncties u wilt gebruiken

We kunnen u desgevraagd ondersteunen bij het configureren van "rich snippets"; neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.