icon lightspeedLightspeed platform

Banners

Berlin heeft meerdere mogelijkheden om banners te plaatsen:

  • op de homepage in de header, als "headline banners" (2x);
  • op de homepage als "main banners" (2x), halverwege de pagina tussen de productblokken in;
  • sidebar banner (op alle pagina's die een zijkolom hebben - indien ingesteld -, dus productoverzichtpagina's en productdetaipagina). direct naar sidebar instellingen

Voor het instellingen van de "headline banners" leest u meer op de pagina "headlines" (deze banners worden als zgn. "headline" ingevoerd en zijn volledig meertalig (zowel headline-afbeelding als headline-teksten); de "main banners" kunt u apart via de backoffice instellingen beheren, en zijn alleen voor wat betreft de bannerteksten via een omweg, m.b.v. "aangepaste vertalingen" voor alle talen van uw webshop te vertalen; de bannerafbeeldingen zelf zijn niet per taal apart in te stellen helaas. De sidebar banner is niet meertalig.

"Main banners" (homepage)

Deze worden getoond op de homepage tussen de productblokken voor "aanbevolen producten". U kunt de afbeeldingen hiervoor uploaden via de back-office.

Pixelafmeting "main banners" (homepage): 532 pixels (breed).
Upload voor het beste resultaat afbeeldingen die minimaal deze pixelbreedte hebben (grotere pixelmaten worden automatisch teruggeschaald).
scrnshot fe berlin mainbanners
De twee "main banners" op de homepage

De instellingen hiervoor vindt u onder het kopje 03 Pagetype: Homepage - Main Banners. Hier kunt u de banners verbergen, de afbeeldingen uploaden en voorzien van links:

scrnshot bo berlin mainbannersetting01 deBack-office instellingen voor de "main banners" met de mogelijkheid om voor 4 talen (NL/DU/EN/FR) links toe te voegen aan de banners.

U kunt als u wilt een link aan de "main banners" koppelen, zodat ze klikbaar worden (dit is zeker aan te raden, zodat een banner ook bijdraagt aan de interactie van uw bezoeker met de webshop). Dit is echter beperkt tot vier talen die standaard ingebouwd zijn: Nederlands, Duits, Engels en Frans. Voor deze talen kunt u de links invoeren naar door u te bepalen webshoppagina's. Kopieer daarvoor het laatste deel van het webadres (url) in de webbrowser van de  pagina waar u naartoe wilt linken, en plak dat in het invoerveld voor de betreffende banner. U kunt linken naar een categoriepagina, maar ook naar een specifieke productpagina of tekstpagina.

Wilt u voor andere talen (dus afgezien van NL/DU/EN/FR) links kunnen koppelen aan de main banners, dan is een kleine maatwerkaanpassing altijd mogelijk; neemt u contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we adviseren u vrijblijvend hoe dit het beste kan.

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om in SEOshop per taal een andere afbeelding voor de banners te gebruiken (zoals dat wel kan voor de "headlines"). U kunt maar 1 afbeelding voor alle talen uploaden; wel hebben we er, mede daarom, voor gekozen om de "banner captions", dus de tekst die bovenop de bannerafbeelding wordt getoond, wel meertalig toe te kunnen passen via de vertaalsleutels die SEOshop hanteert. Hiervoor verwijs ik u graag naar de pagina eigen vertalingen. Daar kunt u lezen hoe u zelf een vertaalsleutel kunt aanmaken waarmee de "main banner"-bijschriften (die over de bannerafbeelding heen liggen) meertalig gemaakt kunnen worden.

Sidebar banner

De "sidebar banner" kan worden getoond in de sidebar kolom (links of rechts, afhankelijk van uw instelling) op de  productoverzichtspagian en de  productdetailpagina. Deze is niet meertalig te maken, en heeft geen "caption text" mogelijkheid.

Pixelafmeting "sidebar banner" (homepage): 264 pixels (breed).
Upload voor het beste resultaat afbeeldingen die minimaal deze pixelbreedte hebben (grotere pixelmaten worden automatisch teruggeschaald).

scrnshot fe berlin sidebarbannerDe "sidebar banner" onderaan de zijkolom.

De instellingen voor de sidebar banner met invoerveld voor de bannerafbeelding en de link:

scrnshot bo berlin sbbannersettings01 de