icon lightspeedLightspeed platform

Social media integratie

De social media diensten zijn als volgt ingebouwd:

  1. als links (icoontjes) naar uw algemene social media-profielpagina's (bovenaan in de footer, op alle pagina's) direct naar instelling
  2. als "widget" voor Facebook (Like Box) en Twitter (onderaan in de footer, op alle pagina's) direct naar instelling
  3. als "tab" op de productdetailpagina; hier kunnen bezoekers een bepaald product via Facebook, Twitter, Google+ of Pinterest delen.
  4. als reageer-mogelijkheid op de blog-pagina's; hier kunnen bezoekers een bepaalde blogbericht "liken", tweeten of via Google+ delen.

Social Media profielpagina's

In de footer worden de icoontjes die linken naar de social media-profielpagina's getoond (zie schermafbeelding hieronder), zodra u in de back-office de links naar die profielpagina's hebt ingevoerd.

scrnshot fe berlin socialmedia links

Backoffice instellingen voor links naar de social media profielpagina's:

scrnshot bo berlin socmedia profilepagelinks
Vult u de link naar een social media-profielpagina in, dan wordt het icoontje getoond, anders niet.

Laat u een invoerveld leeg, dan wordt dit betreffende icoon niet getoond. De grootte en kleur van het social media-icoon bepaalt u zelf bij "Icons Color" etc.

Social media widgets (boxes)

In de footer kunt u de Facebook- en/of Twitterboxes laten zien, in kolommen naast elkaar, eventueel gecombineerd met de widget van Webwinkelkeur of Kiyoh.

scrnshot fe berlin facebooktwitterbox

De backoffice instellingen voor de widget van Facebook:

Om de widgets zoveel mogelijk visueel te integrreren in uw thema kunt u allerlei instellingen voor deze widgets naar eigen inzicht aanpassen (bij Twitter wat meer dan bij Facebook overigens):

scrnshot bo berlin socmedia fbsettings enDe backoffice instellingen voor de Facebook widget.

De instellingen voor de widget van Twitter:

scrnshot bo berlin socmedia twittersettings enDe backoffice instellingen voor de Twitter widget.

Het delen van een product via de productdetailpagina

Een specifiek product delen via social media is mogelijk op de productdetailpagina: hier kan men via de tab "Delen" het product dat de bezoeker aan het bekijken is, delen met anderen. Deze optie is met opzet niet direct zichtbaar gemaakt, om bezoekers niet onnodig af te laten leiden van het aankoopproces, waardoor de conversie nadelig zou worden beïnvloed; u wilt tenslotte dat (potentiële) klanten liefst eerst de aankoop afronden, en dan hun reacties gaan delen met anderen. De optie is wel te gebruiken, maar zonder dat het bezoekers onnodig afleidt van het aankoopproces.

scrnshot fe berlin socmedia delenOp de productdetailpagina is de functie om een product te delen ingebouwd als "tab". Hiermee neemt het geen onnodige aandacht weg van het aankoopproces, maar is de mogelijkheid wel aanwezig.

Delen via social media van blogpost-content

 Ook op de blogpagina kunnen blogposts gedeeld worden. Hiervoor zijn de standaard knoppen van Facebook ("like"), Twitter en Google+ ingebouwd.

scrnshot fe berlin socmedia blogOp de blog-pagina kunnen bezoekers hun reacties op een blogpost delen onderaan de blogpost.